Gör en överlåtelsebesikting för att leta efter eventuella problem

Att göra en överlåtelsebesiktning är ett viktigt steg för att se till att det inte finns några problem med det nya huset eller den nya lägenheten. Det är viktigt att kontrollera om det finns några skador på fastigheten, t.ex. vattenläckor eller sprickor i väggarna. Dessutom är det viktigt att se till att alla apparater och inventarier är i gott skick. Att ta några timmarför att genomföra en överlåtelseinspektion kan spara mycket tid och pengar i det långa loppet.

Vänd dig till en firma inom det här området, de kommer inte inte glömma att kontrollera taket och takfoten för att se om det finns några tecken på läckor. Även en liten läcka kan orsaka allvarliga skador med tiden, så det är viktigt att upptäcka dem tidigt. Att kontrollera taket är relativt enkelt – leta bara efter vattenfläckar eller missfärgningar. Att komma åt takfoten kan dock vara svårare, så du kan behöva skaffa en stege. När du väl är där uppe ska du ta en noggrann titt på alla skarvar och sömmar för att se om det finns några luckor eller sprickor.

När bostaden inspekteras för vattenskador, se till att kontrollera både vinden och källaren. Vattenskador kan ofta ligga på lur i dessa dolda utrymmen, och skadedjur som råttor kan snabbt slå sig ner om de hittar en öppning. Leta efter tecken på läckor, fukt eller mögel, och se till att kontrollera om det finns sprickor eller öppningar som kan ge tillträde för skadedjur. En nyligen genomförd undersökning har visat att bland dem som gjorde en överlåtelsebesiktning i Uppsala så kände de sig mer trygga med sina husköp.

Testa alla kranar och toaletter, kolla golvbrunnar. På så sätt undviker du obehagliga överraskningar när du behöver använda dem. Kontrollera att toaletterna spolar ordentligt och att kranarna ger ett jämnt vattenflöde. Följer du dessa råd har du inget att frukta!